fbpx
Selecteer een pagina

Online Fysiotherapie

begeleiding op afstand

 

 

FKFysio biedt nu een introductie eHealth consult aan. In dit consult kun je vrijblijvend advies inwinnen over je klachten. Zo kan je kennismaken met zorg op afstand, zonder kosten of verlies van fysiotherapiebehandelingen uit je aanvullende pakket. 

 

Ben je overtuigd van de hulp op afstand? Dan starten we een eHealth traject op.

 

Maak een afspraak voor een gratis eHealth consult

R

Diensten

FKFysio zet je in beweging

Fysiotherapie
Leefstijlbegeleiding
Beweegzorg
eHealth
Trainen

g

Producten

Benodigde middelen voor oefentherapie, sportmiddelen, hulpmiddelen, braces. De dingen die je helpen beter te bewegen.

Tarieven

Bekijk hier wat de kosten zijn van een online fysiotherapietraject

begeleiding op afstand
Hoe ziet een eHealth
traject eruit?

Zoals je gewend bent bij FKFysio is bewegen het belangrijkste doel. Daarbij zijn oefeningen essentieel. Bij de intake spreken we over de doelen van het traject en voeren we via een videoconsult een houdings- en bewegingsanalyse uit. Aan de hand van deze intake stel ik een op maat gemaakt oefenprogramma samen en via videobellen begeleid ik met instructies voor de juiste uitvoering. 

Met dit oefenprogramma ga je vervolgens een aantal weken aan de slag totdat je lichamelijk zo bent aangepast dat je klachten zijn verminderd. We spreken in het eerste consult af wanneer er evaluatiemomenten zijn en hoe vaak er contactmomenten nodig zijn. Uiteindelijk behaal je door eigen inzet een positieve uitkomst!

De voordelen van eHealth

Snel en veilig contact op afstand via videobellen en chatten

altijd je oefeningen bij de hand met een heldere uitleg

minder behandelingen noodzakelijk

op dezelfde manier vergoed als een reguliere behandeling

oefenprogramma op maat
PhysiApp

Ik gebruik al sinds 2016 PhysiApp voor het opstellen van op maat gemaakte oefenprogramma’s voor de begeleiding van het herstel.  Ook videoconsulten gaan via PhysiApp. Zo kunnen we de voortgang bespreken en kan ik waar nodig begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen. Ook is het makkelijk via de app je voortgang te monitoren. 

Mijn werkwijze

Als fysiotherapeut richt ik mij op het verkrijgbaar maken van kennis, helpen met het leren begrijpen van deze kennis en het toepassen van deze kennis. Dit zijn de drie principes van Health Literacy. Ik pas deze toe binnen de Physical Literacy: vertrouwen hebben in bewegen, intrinsiek gemotiveerd zijn om te bewegen en competent zijn in bewegen.

Ik merk dat mensen veel baat hebben bij deze manier van behandelen. Het vergroot de autonome zelfredzaamheid. Meer controle over het eigen functioneren motiveert meer en beter te bewegen en geeft houvast om zelf klachten op te lossen. 

Producten

Oefenen

Hier vind je de benodigde spullen om je oefeningen goed uit te voeren.

Mobiliteit

Benodigde middelen voor het verbeteren van je mobiliteit, zoals een foamroller of een bal of een multiband om goed te kunnen stretchen.

Sporthorloges

Om je sportieve prestaties goed te monitoren zijn de sporthorloges van Polar uitermate geschikt, je vind ze hier.

Ontspanning

Na inspanning komt ontspanning. Hier vind je hulpmiddelen waarmee je zelf kunt masseren en andere middelen om je spieren te ontspannen.

Tarieven

Introductie eHealth consult

FKFysio biedt nu een gratis eHealth consult aan. In dit consult kun je vrijblijvend advies inwinnen over je klachten. Zo kun je kennismaken met zorg op afstand, zonder kosten of verlies van fysiotherapiebehandelingen uit je aanvullende pakket.  

Ben je overtuigd van de hulp op afstand? Dan starten we een eHealth traject op.

informatie over vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

FKFysio heeft contracten met alle verzekeraars. Online fysiotherapie wordt op dezelfde manier vergoed als reguliere fysiotherapie. Neem contact op met je zorgverzekeraar over de vergoeding vanuit jouw zorgverzekering. 

 

eHealt intake

Bij de intake spreken we over de doelen van het traject en voeren we via een videoconsult een houdings- en bewegingsanalyse uit. Aan de hand van deze intake stel ik een op maat gemaakt oefenprogramma samen. Tevens bespreken we het vervolg van het traject. Denk hierbij aan de duur en de contactmomenten en de wijze van contact.

meer details

Voor de intake is het raadzaam om alvast een eigen analyse te maken van je klachten, zo kunnen we meteen doelgericht aan de gang. Zorg ook voor genoeg ruimte zodat je vrij kan bewegen. De kosten van een fysiotherapeutisch traject zijn momenteel niet anders dan reguliere fysiotherapie, het is namelijk dezelfde informatie die gegeven wordt en dezelfde adviezen. Het verschil zit hem in de wijze van contact. In veel gevallen is face-to-face contact niet noodzakelijk, mocht uit de intake naar voren komen dat er meer onderzoek nodig is dan zul je worden verwezen naar de praktijk of naar een nabij gelegen collega.

eHealth consult

Tijdens dit consult wordt de voortgang van het fysiotherapie traject besproken via videobellen. Het kan ook zijn dat er gezamenlijk oefeningen worden uitgevoerd.

meer details

Een eHealth consult is hetzelfde als een normaal consult alleen is er geen noodzaak om naar de praktijk te komen. Het kan zijn dat het eHealth consult volgt op een eHealth intake, maar het kan ook zijn dat er een eHealth consult ingepland wordt in een regulier traject.

Contact

5 + 8 =

FKFysio

 BIG 39917428804

0640551315

info@fkfysio.nl

Klein Vaarwaterweg 14
9164 MA Buren Ameland 

Openingstijden

 

Ma  7:00 - 12:00   | 13:00 - 1800

Di    18:00 - 21:00

Wo  7:00 - 12:00   | 13:00 - 1800

Do   18:00 - 21:00

Vrij  7:00 - 12:00   | 13:00 - 1800

Za    9:00 - 12:00

× Neem contact op