fbpx
Selecteer een pagina

Diensten

FKFysio zet je in beweging

 

FKFysio is een praktijk voor algemene fysiotherapie. Daarnaast lever ik ook andere diensten op het gebied van bewegen.  

Fysiotherapie

Algemene Fysiotherapie, gericht op lange termijndoelen zonder fancy aankleding of opsmuk. Gewoon met oefenen en wetenschappelijk onderbouwde interventies, zoals je gewend bent bij FKFysio.

eHealth

Advies inwinnen van een Fysiotherapeut via het online platform Physitrack. FKFysio is sinds 2016 vertrouwd met het programma en helpt je graag op weg. Handig als je weinig tijd hebt en toch wil oefenen met deskundig advies.

Leefstijlbegeleiding

Je bent niet ziek, je voelt je niet ziek en toch merk je dat je huidige leefstijl niet wenselijk is voor je fysiek. Maar hoe pak je dat aan? FKFysio helpt je elke drie maanden met een gesprek op weg naar een gezondere leefstijl. en tussendoor houden we contact.

Beweegzorg

Omdat fysiotherapie niet al het bewegen verzorgd en ik bij FKFysio meer te bieden heb. Beweegzorg is het verlengen van je fysiotherapeutisch oefentraject, maar dan zonder fysiotherapie. Medische fitness is een vorm daarvan.

Training

Als expert in beweegzorg heb ik gaandeweg veel over trainen geleerd. Dit wil ik graag met je delen, kom je er niet geheel uit? of heb je een stok achter de deur nodig? Kom, dan gaan we trainen!

Mijn werkwijze

Als fysiotherapeut richt ik mij op het verkrijgbaar maken van kennis, helpen met het leren begrijpen van deze kennis en het toepassen van deze kennis. Dit zijn de drie principes van Health Literacy. Ik pas deze toe binnen de Physical Literacy: vertrouwen hebben in bewegen, intrinsiek gemotiveerd zijn om te bewegen en competent zijn in bewegen.

Ik merk dat mensen veel baat hebben bij deze manier van behandelen. Het vergroot de autonome zelfredzaamheid. Meer controle over het eigen functioneren motiveert meer en beter te bewegen en geeft houvast om zelf klachten op te lossen. 

begeleiding op afstand
eHealth

Ik gebruik al sinds 2016 PhysiApp voor het opstellen van op maat gemaakte oefenprogramma’s voor de begeleiding van het herstel.  Ook videoconsulten gaan via PhysiApp. Zo kunnen we de voortgang bespreken en kan ik waar nodig begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen. Ook is het makkelijk via de app je voortgang te monitoren. 

De voordelen van eHealth

Snel en veilig contact op afstand via videobellen en chatten

altijd je oegeningen bij de hand met een heldere uitleg

minder behandelingen noodzakelijk

op dezelfde manier vergoed als een reguliere behandeling

Leefstijlbegeleiding

Gemotiveerd werken aan gezond zijn

Je lichaam is net een scheikundige fabriek. Er komt wat in, er gaat wat uit en tussendoor gebeuren tal van chemische reacties. Lijfelijk ervaar je dit. Dat zorgt voor nog meer reacties, die je dan weer ervaart. Je lichaam houdt daarnaast van routine, want dat is voorspelbaar. Je gaat dus gedijen bij hetgeen je doet. Als je dat jaren achter elkaar doet dan is het gewoonte geworden, je chemische fabriek is optimaal ingesteld op wat de routine is geworden. Lijfelijk ervaar je de lichamelijke reacties niet eens meer. Totdat je lijfelijk wil veranderen. Dan wordt je fabriek gereorganiseerd. Deze lichamelijke stress ervaar je lijfelijk ook. De makkelijkste manier om het te doen weggaan is stoppen met veranderen, maar je fabriek is aan vervanging toe, er moet geïnvesteerd worden. Je korte termijnwinst is niet voldoende om je fabriek te laten draaien, de lijfelijke stress moet geaccepteerd worden. Maar hoe?

 

Beweegzorg

BBij FKFysio wordt gedurende het jaar een aanbod aan cursussen en workshops gegeven, zo doe je kennis op over bewegen en leer je beter bewegen. De inhou dvan de cursussen is met name gericht op het opbouwen van bepaalde lichaamsbeheersing en de workshops richten zich op het juiste gebruik van oefenmaterialen en tips en trucs om zelf aan de slag te gaan. Omdat er naast fysiotherapie ook andere beroepen werken in de zorg zoek ik naar mogelijkheden om deze ook te kunnen faciliteren in de toekomst.

Training

Zoals je gewend bent bij FKFysio is bewegen het belangrijkste doel. Daarbij zijn oefeningen essentieel en daarbij is het belangrijk om deze oefeningen regelmatig uit te voeren om in conditie te blijven. Hierdoor voorkom je dat de klachten weer opnieuw opspelen. Je kan alleen komene trainen of met z’n tweeën. van tevoren stellen we doelen op waar we naartoe kunnen werken en zoeken we naar een leuke invulling. 

Producten

Oefenen

Hier vind je de benodigde spullen om je oefeningen goed uit te voeren.

Mobiliteit

Benodigde middelen voor het verbeteren van je mobiliteit, zoals een foamroller of een bal of een multiband om goed te kunnen stretchen.

Sporthorloges

Om je sportieve prestaties goed te monitoren zijn de sporthorloges van Polar uitermate geschikt, je vind ze hier.

Ontspanning

Na inspanning komt ontspanning. Hier vind je hulpmiddelen waarmee je zelf kunt masseren en andere middelen om je spieren te ontspannen.

Contact

11 + 5 =

FKFysio

 BIG 39917428804

0640551315

info@fkfysio.nl

Klein Vaarwaterweg 14
9164 MA Buren Ameland 

Openingstijden

 

Ma  7:00 - 12:00   | 13:00 - 1800

Di    18:00 - 21:00

Wo  7:00 - 12:00   | 13:00 - 1800

Do   18:00 - 21:00

Vrij  7:00 - 12:00   | 13:00 - 1800

Za    9:00 - 12:00

× Neem contact op