Beweegzorg

Fysiotherapie heeft zorg voor beter bewegen. Bewegen kan op veel manieren, zo kun je tijdens het werk al veel kilometers maken of ben je een fanatieke sporter. Meestal staat fysiotherapie bekend om zijn manuele behandelmethodes zoals massage en mobilisatie. Een groot gedeelte van de behandeling bestaat echter uit oefeningen die spieren versterken, gewrichten versoepelen en ervoor zorgen dat het lichaam in optimale staat is. Deze oefentherapie wordt als huiswerk mee gegeven of wordt onder begeleiding uitgevoerd.

FKFysio heeft veel aandacht voor oefenen, dit omdat met name de effectiviteit van deze therapievorm wetenschappelijk bewezen is. Een fysiotherapeutisch traject zonder aandacht voor oefeningen is niet volledig. Bij letsel is er namelijk sprake van een afname in spierkracht, deze moet weer opgebouwd worden door te oefenen. Zo kan het zijn dat je spierkrachtoefeningen moet doen gedurende een bepaalde tijd of dat je regelmatig een bepaalde beweging moet maken om klachtenvrij te blijven. Om ook na het fysiotherapeutische traject nog zorg te leveren in de vorm van bewegen heeft FKFysio de mogelijkheid tot Medische fitness en is er gedurende het jaar een aanbod aan cursussen, workshops en informatiebijeenkomsten met verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld is valpreventie/balans of omgaan met chronische pijn.

Openingstijden

Maandag telefonisch bereikbaar
Dinsdag 09-12 / 13-21
Woensdag 09-12
Donderdag 09-12 / 13-21
Vrijdag 13-17
Zaterdag 09-12
Zondag gesloten
Een afspraak maken met FKFysio

Medische fitness

Om goed te kunnen blijven bewegen is het belangrijk regelmatig alle gewrichten in te zetten. Na een blessure of als er sprake is van chronische klachten is dit niet altijd even makkelijk. FKFysio begeleidt tijdens de medische fitness en verzorgd een aangepast schema zodat je op een veilige en vertrouwde manier kan blijven bewegen. Klik hier voor de actuele tarieven.

Cursussen

Als fysiotherapeut bezit ik veel kennis over het bewegingsapparaat. Zowel als het gaat om de juiste werking ervan als de onjuiste werking. Door deze kennis te delen hoop ik bepaalde klachten te kunnen voorkomen in plaats van te genezen. Gedurende het jaar starten verschillende cursussen gericht op verscheidene lichaamsregio’s/doeleinden. Zo is Flux gericht op soepel bewegen en is de cursus valpreventie speciaal gericht om nare letsels te voorkomen die kunnen komen door vallen.

Beweegprogramma

Soms is het raadzaam om een bepaalde periode intensief te bewegen omdat je chronisch ziek bent. Echter maakt het chronisch ziek zijn het bewegen moeilijk. Een gestructureerd programma waarbij huisarts, fysiotherapie, diëtiek en sportpartners samenwerken om jouw bewegen te bevorderen is dan een uitkomst. FKFysio biedt vanaf 2018 een programma aan voor COPD, DMII en hart- en vaatziekten. Meer informatie? Neem contact op