Algemene fysiotherapie

FKFysio biedt algemene fysiotherapie aan, dit wil zeggen dat je met alle klachtenbeelden terecht kan. Bij de behandeling maakt FKFysio onder andere gebruik van hydrotherapie, mobilisatie, oefentherapie, groepsbehandelingen, medische fitness en beweegprogramma’s. Daarnaast is het mogelijk om een online fysiotherapietraject te volgen, is er de conditiescan en het persoonlijk fitplan om bewegen te stimuleren op een juiste en effectieve manier.

Als fysiotherapeut heb ik een voorliefde voor bewegen, ik wil graag ook dat mensen in staat zijn om zo vrij mogelijk te kunnen bewegen. Als dit een probleem wordt dan zoeken we samen een passende oplossing om zo veel mogelijk te kunnen genieten. Maar het kan ook gaan om zonder rugklachten de werkdag doorkomen, net dat ene beetje extra kunnen geven tijdens de voetbalwedstrijd of een goede balans in ontspanning en inspanning. Als ik eerlijk ben maakt het mij niet uit waar ik je mee kan helpen, samen komen we er uit en zorgen we ervoor dat er weer beweging komt in je leven.

Openingstijden

Maandag telefonisch bereikbaar
Dinsdag 09-12 / 13-21
Woensdag 09-12
Donderdag 09-12 / 13-21
Vrijdag 13-17
Zaterdag 09-12
Zondag gesloten
Een afspraak maken met FKFysio

Behandeling

Eerste consult

Het eerste persoonlijke contact tussen jou en je fysiotherapeut is meestal in het eerste consult. Dit consult bestaat uit een screening, intake, vraaggesprek en lichamelijk onderzoek waarna meteen een behandeling volgt*. De screening bestaat uit een aantal specifieke vragen die uitsluitsel geven of de klachten met fysiotherapie behandeld kunnen worden. De intake en het vraaggesprek zijn vervolgens gericht op het goed in kaart brengen van de klachten, ook wordt hier het doel van het traject besproken. Vervolgens wordt tijdens het lichamelijk onderzoek uitgezocht wat er precies aan de hand is. Met deze informatie wordt uiteindelijk het behandelplan opgesteld. In de aansluitende behandeling wordt het plan meteen in uitvoering gebracht, zo hoef je niet te wachten met het werken aan je herstel!

*In sommige gevallen blijkt uit de screening dat een fysiotherapeutische behandeling niet mogelijk is. In dit geval bespreekt je fysiotherapeut dit met je en legt uit wat de te volgen stappen zijn.

Het vervolgtraject

Na het eerste consult wordt het behandelplan besproken en wordt de prognose gegeven. Zo weet je meteen hoe lang de klacht kan aanhouden, waarom de klachten er zijn, hoe je ermee om moet gaan en wat je zelf kan doen om de klachten te doen verminderen. Ook kan meteen worden besproken hoe de vervolgafspraken vormgegeven worden.  

Een afspraak maken met FKFysio

Klachten

Het steun- en bewegingsapparaat

Het passieve gedeelte van het bewegingsapparaat bestaat uit de botten en bindweefselkapsel, het actieve gedeelte bestaat uit skeletspieren. Samen is dit een orgaansysteem waardoor wij ons kunnen bewegen. Het skelet bevat 206 botten welke voornamelijk verbonden zijn door gewrichten. Maar het kan ook verbonden zijn door kraakbeen of een botverbinding. Een gewricht wordt verbonden door bindweefsel, gewrichtsbanden of vergroeiing van botweefsel. De meest beweeglijke en complexe gewrichten zijn synoviale gewrichten. Er is een holte aanwezig die is gevuld met stroperig vocht en de botten zijn bedekt met kraakbeen. Door kapsel en banden wordt het gewricht bijeen gehouden, spieren en pezen spelen hier vaak een belangrijk rol in de stabiliteit van het gewricht. Andere structuren in het gewricht zijn bijvoorbeeld de meniscus, slijmbeurs en een kraakbeenring. De aansturing van het bewegingsapparaat vindt plaats in het piramidale systeem van het zenuwstelsel. Hier worden de signalen voor fijne en willekeurige motoriek verstuurd en via het ruggenmerg doorgegeven aan de skeletspieren. Wat volgt is een beweging. 

Klachten aan het steun- en bewegingsapparaat

Ook wel musculoskeletale klachten genoemd, hier bedoelen we in het algemeen klachten aan spieren en gewrichten. De klachten zijn meestal pijn, stijfheid en slappe gewrichten (instabiliteit). Deze klachten zijn goed aan te pakken met behulp van fysiotherapie. De meest voorkomende klachten zijn pijn, stijfheid, spierzwakte, zwelling, roodheid, afname van beweeglijkheid en instabiele gewrichten. De oorzaak kan een ongeluk, blessure of vermoeidheid zijn. Maar ook kan het komen door stress, ziekte of een operatie zijn.  

Schouder/Arm/Hand

Veel voorkomende klachten zijn een peesontsteking in de elleboog of schouderkopregio, instabiliteit van de schouder, pijn in de pols met stijfheid, tintelingen en pijn in pols/onderarm (carpaal tunnelsyndroom), pijn in bovenarm (bicepspeestendinopathie). Deze en andere minder voorkomende klachten zijn goed behandelbaar met fysiotherapie. FKFysio richt zich bij de meeste klachten op oefentherapie met aanvankelijk massagetechnieken. Ook wordt bij instabiliteit van de schouder gebruik gemaakt van Biofeedback. 

Bovenrug

De thoracale wervelkolom is een gebied waar veel spieren aanhechten die het schouderblad bewegen maar ook stabiliseren. Ook is de ribbenkast hier aangesloten aan de rest van het lijf via de costovertebrale gewrichten. Spieren die van de ribben naar de wervelkolom lopen hebben een rol in de ademhaling, deze lopen ook door naar de nek. Als je last hebt van pijnklachten in de bovenrug is het raadzaam om een afspraak te maken. Er kan gewerkt worden aan houding, het adempatroon, maar een gerichte mobilisatie of massage kan ook soelaas bieden. 

Onderrug/Bekken/Heup

Het pijngebied van de onderrug, bekken en heup komt overeen. Daarom Is het bij FKFysio standaard dat alle drie de gebieden aan bod komen tijdens het eerste consult. Klachten in deze regio kunnen zeer acuut optreden en zonder aanwijsbare reden. Ze kunnen ook zomaar weer verdwijnen, een natuurlijk herstel van deze klachten is doorgaans zes weken waarin een duidelijke afname van klachten optreedt na drie tot vijf dagen. In deze fase is pijnstilling het voornaamste doel, dit kan door massage, oefeningen, warmtetherapie of mobilisatie. Na de meest acute fase kan worden gestart met oefeningen om herhaling van de klachten te voorkomen. Een sterke rug verdient aandacht en tijd! Hiermee voorkom je onnodige klachten. Voor de heupen geldt dit ook! Kleine nuanceverschillen zijn er natuurlijk qua oefeningen en doelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de volledige beweeglijkheid wordt benut. 

Bovenbeen/Lies

Het bovenbeen bestaat voornamelijk uit spieren die van de lies naar het dijbeen lopen, of van het dijbeen naar het scheenbeen. Zeer belangrijk bij het lopen en gezien de koppeling met het bekken en de knie de moeite waard om los te vermelden. De lies is een regio die veel bij sporters klachten geeft, aangezien er veel spieren hechten en er veel trekkracht op komt tijdens dynamische sporten is dit ook logisch. Om klachten te voorkomen of om met liesklachten te kunnen blijven sporten kan er een plan worden gemaakt zodat terugkeer naar pijnvrij sporten zo snel mogelijk kan. Dit geldt ook voor klachten aan het bovenbeen. Bij FKFysio werken we aan volledige beweeglijkheid in het heupgewricht en kniegewricht, spierkracht(uithoudingsvermogen en sport-specifieke coördinatie. Ook in het kader van preventie is het mogelijk om fysiotherapeutische begeleiding te krijgen.  

Knie

Klachten aan de knie kunnen snel invaliderend zijn. Goede zorg voor je knieën is dan ook aan te raden. Als je knieën de zwakke schakel zijn door veroudering, of door een trauma dan kan oefenen onder fysiotherapeutische begeleiding uitkomst bieden. Begeleiding bij herstel na een operatie, conservatieve behandeling van knieklachten of pre-operatieve begeleiding. FKFysio kan het en biedt verschillende manieren van begeleiding aan: online, incidenteel of gestructureerd, medische fitness en geprotocolleerd. Voor iedere situatie is een oplossing, na gezamenlijke afstemming wordt bepaald wat het beste past.  

Enkel/Voet

In de enkel en de voet bestaan de meest voorkomende klachten ontstaan door een verstuiking. Dan is het noodzaak om de beweging tegen te gaan die pijnlijk is. Na drie tot vijf dagen zou de zwelling af moeten nemen waarna meteen met tape de enkel kan worden geïmmobiliseerd zodat heling zo goed mogelijk kan plaatsvinden en instabiliteit wordt voorkomen. Andere terugkerende of langdurige klachten aan de enkel en de voet hebben ook vaak te maken met in stabiliteit. Het kan ook voorkomen dat de enkel en voet niet beweeglijk genoeg zijn, dan is mobilisatie gewenst, met oefeningen om zelf te mobiliseren.  

Sportblessures

Letsel dat ontstaat door het uitoefenen van een sport kan van ernstige aard zijn, zo kun je de kruisbanden afscheuren in je knie tijdens voetbal of kun je een botpunt afbreken als je te snel wegsprint. Maar het kan natuurlijk ook minder ernstig, zo kan een bepaalde beweging niet goed uitvoerbaar zijn door een verminderde mobiliteit in het gewricht, maar ook kan er een verminderde spieractiviteit zijn die de beweging blokkeert. Soms kan het om finetuning gaan, soms om ontspanning na de wedstrijd en soms om begeleiding bij herstel na een grote blessure. Loop niet door met kleine kwaaltjes maar kijk samen met de fysio naar de oplossing. Zo wordt sporten weer klachtenvrij. FKFysio gelooft niet in bedrust, van hard werken wordt je beter, maar soms is een minder actieve periode net genoeg om lichamelijk te kunnen herstellen. 

Het beloop van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat

Bindweefsel en spierweefsel zijn de belangrijkste structuren die schade hebben opgelopen als er klachten zijn aan het steun en bewegingsapparaat. Schade veroorzaakt een reactie in het lichaam die gericht is op het herstel van deze schade. Deze reactie bepaald het natuurlijke verloop van het klachtenbeeld en is belangrijk in het bepalen van de fysiotherapeutische begeleiding. Fysiotherapie is voornamelijk gericht op het optimaliseren van het natuurlijke herstel. Dit is goed uit te leggen aan de hand van een voorbeeld: bij een verstuiking van het enkelgewricht ervoor gezorgd dat de aanhechtingsplaatsen van aangedane bindweefselbanden zo dicht mogelijk naar elkaar gebracht worden in de acute fase. Zo kan het natuurlijke herstel optimaal worden doorlopen en worden de aangedane banden niet onnodig opgerekt. Na de acute fase wordt vervolgens gewerkt aan het terugkrijgen van de volledige mobiliteit en treksterkte van het nieuwe weefsel, alleen door belasting krijgen de structuren een impuls om de juiste trekrichting en sterkte op te bouwen. Vervolgens worden omliggende spieren versterkt om de hopelijk minimale instabiliteit die is ontstaan door de blessure op te vangen. Soms is een klacht al langer aanwezig en start fysiotherapie pas in een latere fase. Het is dan belangrijk om te weten hoe het verloop is geweest om het behandelplan goed af te kunnen stemmen met het natuurlijke beloop. Voor chronische klachten is dit moeilijk. Het is dan namelijk niet meer zo dat er duidelijke structuurschade is. Er wordt dan ook vaak een ander traject gestart waarbij de focus ligt op het functioneren in plaats van op het natuurlijk herstel. Voor alle fasen van een klacht of blessure kan fysiotherapie raadzaam zijn, maar maatwerk en een duidelijk beeld van de klachten is belangrijk voor de vorm van fysiotherapeutische begeleiding en behandeling. Zorg er dus voor dat je een duidelijk beeld hebt van je klachten, ook het beloop en de duur van de klachten. 

Een afspraak maken met FKFysio

Revalidatie

Revalidatie betekent herstellen na een ziekbed, operatie of om een andere reden. Naast specifieke behandeling is er meestal ook sprake van een verminderde conditie. Het herstelproces wordt revalidatie genoemd en bevat verschillende therapieën en medische behandelingen. Het proces staat onder begeleiding van een revalidatiearts en wordt vanuit een revalidatie instelling uitgevoerd. Na de revalidatie in de instelling stopt de therapie vaak, maar dit hoeft niet. Ook kan er een keuze gemaakt worden om dichter bij huis te revalideren als de klachten meevallen zoals na het plaatsen van een gewrichtsprothese. FKFysio kan dan de fysiotherapeutische zorg verlenen die gewenst is.  

Een afspraak maken met FKFysio

Hulpmiddelen

Voor sommige klachten is het raadzaam om gebruik te maken van hulpmiddelen zoals een brace of een spalk. Om hierin te kunnen faciliteren is dit op aanvraag te bestellen. De voorwaarde is wel dat je een fysiotherapietraject volgt of recent hebt gevolgd. Ook kun je op voorhand al een aanvraag doen, dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij een aanstaande operatie waarna je krukken nodig hebt. Ook kun je bij FKFysio terecht voor hulpmiddelen bij zelfmassage en tape voor regelmatige terugkeer van klachten. 

Webshop

De winkel wordt geladen. Indien deze tekst blijft staan, heeft
u mogelijk een reclameonderdrukker (adblocker) geïnstalleerd.
Schakel deze eerst uit en ververs deze pagina (Ctrl+F5).
Een afspraak maken met FKFysio

Vergoeding

Vergoeding zorgverzekeraars

FKFysio heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Dit betekent dat je het aantal behandelingen die in je aanvullende verzekering zijn opgenomen voor 100% vergoed krijgt. Door Achmea is FKFysio als pluspraktijk bestempeld, dit betekent dat zij de voorkeur uitspreken voor FKFysio als het algemene fysiotherapie betreft.

Kijk hier voor de actuele data van gecontracteerde zorgverzekeraars met FKFysio.

Kosten behandeling

Een consult fysiotherapie kost bij FKFysio €29,50. Voor het eerste consult komt daar €41,50 bij in verband met de intake, het onderzoek en de administratieve afhandeling hiervan. Een overzicht van andere vormen van fysiotherapeutische zorg en de kosten daarvan vind je op de tab “Tarieven”.

Waar voor je geld, dat is wat iedereen wil. Zo ook bij fysiotherapeutische zorg. Daarom is FKFysio gericht op een persoonlijke aanpak waarbij jou verhaal en doel voorop staat. Mocht je twijfelen of het traject het wel waard is maak dit dat zo snel mogelijk bespreekbaar. Ook in het geval van een beperkt budget bij een bepaald doel is het mogelijk om oplossingen te vinden die ervoor zorgen dat jij weer vrij kan bewegen zonder klachten. De garantie klachtenvrij is niet mogelijk maar FKFysio wil graag 100% tevredenheid garanderen. Waar mogelijk wordt in het eerste consult een behandelplan opgesteld welke binnen de budgettering valt.

Een afspraak maken met FKFysio

Tarieven Fysiotherapie

Individuele zitting reguliere fysiotherapie € 29,50
Individuele zitting reguliere fysiotherapie met toeslag voor behandeling aan huis € 42,00
Groepszitting specifieke behandeling fysiotherapie van 2 personen € 27,00 p.p.
Groepszitting specifieke behandeling fysiotherapie van 3 personen € 20,00 p.p.
Groepszitting specifieke behandeling fysiotherapie van 4 personen € 17,50 p.p.
Groepszitting fysiotherapie voor behandeling van 5 tot en met 10 personen € 15,00 p.p.
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 52,00
Lange zitting fysiotherapie voor een aantal specifieke aandoeningen € 42,00
Screening fysiotherapie € 12,00
Intake en onderzoek na screening € 29,50
Screening, intake en onderzoek fysiotherapie € 41,50
Screening, intake en onderzoek fysiotherapie met toeslag voor behandeling aan huis € 54,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 35,75
Intake en onderzoek na verwijzing met toeslag voor behandeling aan huis € 48,25

Producten*

Een aantal hulpmiddelen is te koop in de praktijk, meer hulpmiddelen zijn te koop in onze webshop

*Prijzen zijn inclusief 21% BTW
Theraband ca. 2 meter € 8,00
Minibands set van 4 € 16,00
Swiss Ball € 30,00
Tape elastisch 5cmx5m € 12,50
Tape klassiek 3,75cmx5m € 5,00
Indoboard incl. cushion € 170,00

Fysiotherapie voor bedrijven

Screening werkplek € 42,50
Advies en begeleiding Duurzame Inzetbaarheid vanaf € 85,00 per uur
Meer over bedrijfsfysio
Een afspraak maken met FKFysio